Bezoek de molens op de Kaag: 12 mei Molendag


Stap aan boord van de Nooit Volmaakt (of een van de andere deelnemende schepen) en maak een rondvaart langs de molens op de Kaag.

. 

 Ontdek het Groene Hart vanaf het water

Een avondje nostalgisch zeilen met vrienden of collega´s op de Westeinderplassen, een dagtocht over de Kaag of Braassem in combinatie met een bezoek aan een van de vele restaurants aan het water: ontdek de mogelijkheden die de Friese tjalk de Nooit Volmaakt biedt. En dat alles voor een heel schappelijk tarief. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Opstapdagen

Lijkt het u leuk om aan boord te stappen en een dag of een avond mee te zeilen? Speciaal voor u worden er komend seizoen opstapdagen en meezeilavonden georganiseerd. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bel 06-48672791 of mail aan rob.ligtenberg62@gmail.com. 

 

Nooit Volmaakt 2e tijdens Strontrace 2017

Het vaarseizoen 2017 is afgelopen. Dat betekent dat de Nooit Volmaakt weer naar Workum is gevaren voor de seizoenafsluiter: de Strontrace. Die is bijzonder goed verlopen: het schip kwam als tweede schip terug in Workum. 

Meer info...

 

 

 

Geschiedenis

Na een lange speurtocht zijn wij eind december 2016 in contact gekomen met de kleinkinderen van de tweede schipper en zijn vrouw. Lees het verhaal met de foto's uit de periode 1919 - 1938.

 

Strontrace 2016

Als afsluiter van het zeilseizoen 2016 heeft de Nooit Volmaakt in oktober meegedaan aan de Strontrace, een meerdaagse wedstrijd voor historische zeilende vrachtschepen die sinds 1974 elk jaar in de herfstvakantie wordt gehouden. De schepen varen de oude transportroutes die de vrachtschepen van vroeger aflegden om hun lading, mest van Friese boeren, af te leveren.

De Strontrace is meer dan alleen een wedstrijd. Het is een manier om oude zeilschipperstechnieken niet verloren te laten gaan. Initiatiefnemer Reid de Jong noemt zijn wedstrijd dan ook niet voor niets: een oefening onder zeil. 

Meer weten? Lees het wedstrijdverslag.