(B)logboek

Nooit Volmaakt

(B)logboek

Nooit Volmaakt

De Nooit Volmaakt vaart hier bij Oude Wetering
Race

Strontrace 2023

Op 23 oktober 2023 ging in Workum de 50e Strontrace van start. Schipper Rob Ligtenberg deed voor de 20e keer aan dit evenement mee. Voor het eerst in al die jaren won hij met zijn bemanning de Brijlepel: de Nooit Volmaakt werd 1e in de Vrije Klasse. Hij schreef een terugblik op een enerverende jubileum-editie.

Lees verder »
Schip ligt op de helling en wordt afgespoten.
Race

Strontrace 2023: de voorbereiding

In oktober 2023 deed de Nooit Volmaakt mee met de 50e editie van de Strontrace. Samen met een zeer ervaren bemanning won het schip de Vrije Klasse. Schipper Rob Ligtenberg vertelt over de voorbereiding van deze loodzware wedstrijd.

Lees verder »
Varen met de Nooit Volmaakt

De droom van pa

Door Lex: “Mijn vader Rob heeft de boot sinds kort officieel overgenomen van oma. Ze is nu van hem. Of zoals hij het zelf zegt, ik heb haar nu in bruikleen. Een paar jaar eerder heb ik hem het laatste zetje gegeven om voor zichzelf te gaan beginnen als charterschipper.”

Lees verder »
Race

De strontrace 2022

Maandag 17 oktober om 13.00 uur werd het startsein gegeven voor de 49e Strontrace. Aan de start 4 schepen in de lichte klasse en 4 in de zware klasse. In de lichte klasse, waar de Nooit Volmaakt in vaart, was het duidelijk tussen wie de strijd om de titel zou gaan.

Lees verder »
Race

De strontrace 2021 deel 1

Op maandag 18 oktober om 12.30 uur startte de Strontrace van 2021, editie 47. Een editie anders dan andere: voor het eerst waren oma Annie en Reid er niet meer bij.

Lees verder »
Race

De strontrace 2021 deel 2

De wind die op dinsdagmiddag was gaan waaien, zorgde er voor dat veel schippers en hun bemanningen het zwaar hadden. Er bleek bovendien dat de nummers 3 t/m 6 bij de Kaag elk een eigen route hadden gekozen. Maar welk schip heeft de juiste keuze gemaakt?

Lees verder »
Scroll naar boven