Zeiltocht Westeinder & Wijde Aa

Wat kun je verwachten van de dagtocht?

Unieke ervaring op een zeilschip uit 1910

Zeilen op de Westeinderplassen, Braassemermeer en de Wijde Aa

Lunch (op het terras) bij Yachtclub Noorderhem, met uniek overzicht op de Braassemermeer

Ontvangst om 9.30 uur op Fort Kudelstaart

✅ Onder leiding van Rob, een gepassioneerde schipper met 50 jaar ervaring die met
zijn enthousiasme en kennis jouw avond compleet maakt

Kaasproeverij en rondleiding op een monumentale boerderij aan de Wijde Aa

Vanaf €96,00 per persoon

Koffie, thee drankje & hapje aan boord

Heerlijke lunch

Kaasproeverij

Vanaf 5 tot en met 12 personen

Enthousiast geworden? Boek hieronder!

Dagtocht Kudelstaart -Wijde Aa en terug

Maak een fantastische zeiltocht vanaf Fort Kudelstaart naar de Wijde Aa, inclusief een heerlijke lunch en een kaasproeverij. En dat alles onder het motto: varen als vroeger.

Het ochtendprogramma

De schipper legt in zijn welkomstwoord uit hoe het zeilen met zo'n groot schip werkt. En hij vertelt ook iets over de boeiende geschiedenis van dit stukje varend erfgoed uit 1910. Na deze introductie vertrekt skûtsje Nooit Volmaakt om 10.00 uur vanaf het Fort Kudelstaart. Al na zo´n 50 meter vaar je op de Westeinderplassen en kunnen de zeilen gehesen worden. Daar is volop de ruimte want op dat tijdstip is de plas altijd nagenoeg leeg.

Kaart met het ochtendprogramma: van Fort Kudelstaart naar Yachtclub Noordhem waar de lunch plaatsvindt.

Ochtendroute en lunch

De ochtendroute begint bij Fort Kudelstaart en eindigt bij Yachtclub Noorderhem, voor de lunch. Rond 12.30 uur uur meert de Nooit Volmaakt aan bij Watersportvereniging Braassemermeer. Daar heeft chefkok Edwin van Wieringen bij zijn prima geoutilleerde Yacht Club Noorderhem de lunch voor je klaargezet. Dit restaurant is gelegen op een unieke locatie. Vanuit de ledenzaal en vanaf het balkon (beide op de 1e verdieping) heb je schitterend uitzicht over vrijwel het gehele Braassemermeer.

Middagprogramma: ontdek de Wijde Aa

Na de lunch gaan bij de Nooit Volmaakt de trossen los voor het vervolg van de zeiltocht richting het landelijk gelegen Wijde Aa. Veel Hollandser dan dit ga je het niet meemaken: water, prachtige boerderijen, polders en niet te vergeten een zeer fraaie molen ga je hier aantreffen. En, bij zuidwestenwind komt het aan op teamwork: dan moet er gelaveerd worden op het zeer smalle water. En dat is echt wel een uitdaging, waarbij de handen uit de mouwen moeten.

Middagroute en kaasproeverij bij de Mariahoeve

Na de lunch vaart de Nooit Volmaakt naar de Mariahoeve aan de Wijde Aa. Daar is een rondleiding over de monumentale boerderij en een kaasproeverij, verscholen achter bossen en een brug voor fietsers. Een prachtige boerderij waar recreatie, cultuur, historie en ultramoderne agrarische technieken bij elkaar komen. Onderdeel van deze dagtocht is een bezoek aan deze momunentale boerderij. John van der Salm ontvangt je graag op het bedrijf dat al vele generaties in bezit van zijn familie is. Tijdens dit bezoek laat John je kennismaken met de bijzondere smaak van echte boerenkaas.

Terug naar Kudelstaart

Rond 15.00 uur wordt het tijd voor de terugreis. Als de wind de goede kant op blaast, zal er zoveel mogelijk gezeild worden.

Rond 17.30 uur zal de Nooit Volmaakt weer aanmeren bij de plek waar je 's ochtends aan boord gekomen bent.