over ons

& Skûtsje Nooit Volmaakt

Over ons

& Skûtsje Nooit Volmaakt

Historisch schip

Skûtsje Nooit Volmaakt

Skûtsje Nooit Volmaakt werd gebouwd in 1910. Een schip dat al meer dan 110 jaar in de vaart is, draagt vanzelfsprekend een rijke historie met zich mee. Zo zijn er diverse eigenaren geweest die met hun gezinnen op het schip woonden. En elk van die eigenaren heeft het schip gebruikt waar het op dat moment voor nodig was; tot het tijd werd voor een volgende eigenaar. Scheepstimmerman Leo Ligtenberg, vader en opa van team Varen met de Nooit Volmaakt, kocht haar in 1975 en dus is ze al bijna een halve eeuw in de familie.

Ontmoet

Team Nooit Volmaakt

Rob Ligtenberg

Schipper

Lex Ligtenberg

Communicatie

Rob Ligtenberg

Schipper

Varen met de Nooit Volmaakt

Dag- en avondtochtjes

Sinds 2015 organiseren we dag- en avondtochtjes in het Hollands Plassengebied. Geholpen door o.a. mijn zoon Lex laat ik gasten uit alle delen van de wereld ervaren hoe het is om met zo´n groot schip te varen. Daarbij vertel ik verhalen over de geschiedenis van het schip en over de ontwikkelingen van de scheepvaart vanaf het begin van de vorige eeuw.

De droom!

Rob: “Mijn vaders droom was het om een skûtsje onder zeil te brengen. Mijn droom is het om bij ons in de Randstad de bruine zeilen terug te brengen aan de horizon. Door te “varen als vroeger” (zo weinig mogelijk de motor te gebruiken) wil ik dit unieke stukje Varend Erfgoed in ere houden. Gedreven door de wind past dit CO² neutrale karakter natuurlijk ook nog eens naadloos in een duurzame toekomst!”

Reviews

Zij stapten aan boord

Scroll naar boven