Zonsondergang-

zeiltocht

In 2021: elke donderdag- en vrijdagavond vanaf mei tot en met september.

Ontdek een prachtig stukje verborgen natuur in de Randstad.

Wat kun je verwachten van de avond?

Unieke ervaring op een zeilschip uit 1910

Vertrek om 19.00 uur vanaf Fort Kudelstaart

3 uur zeilen op de Westeinderplassen

✅ Onder leiding van Rob, een gepassioneerde schipper met 50 jaar ervaring die met zijn enthousiasme en kennis jouw avond compleet maakt

✅ Inclusief gratis drankje en wat lekkers

Vanaf €35 per persoon

Geniet van de ondergaande zon op de Westeinderplassen!

Je hoeft niet ver te reizen om te kunnen genieten van iets bijzonders: de zonsondergang vanaf de Westeinderplassen is elke dag weer een verrassing; en je kunt daar elke donderdag- en vrijdagavond getuige van zijn. Maar: vol is vol, dus wees er snel bij.

Programma

Na een welkomstwoord van schipper Rob en uitleg over hoe het zeilen met zo'n groot schip werkt, vertrekt skûtsje Nooit Volmaakt om 19:00 uur vanaf het Fort Kudelstaart. Na minder dan 50 meter zit je op de Westeinderplassen en kunnen de zeilen gehesen worden. Daar is volop de ruimte want op dat tijdstip is de plas nagenoeg altijd leeg.

De route

Die hangt af van de windrichting, maar schipper en bemanning proberen elke avond een stuk langs de Ringvaart te zeilen. Uitgangspunt is steeds dat de motor zo weinig mogelijk gebruikt wordt.

Terug in de haven

Rond 22.00 uur is het schip weer terug in de haven bij het Fort Kudelstaart, waar je met een tevreden gevoel van boord stapt.

Ervaringen van tevreden gasten

'We werden hartelijk ontvangen door schipper Rob Ligtenberg en kregen koffie en thee met wat lekkers. Rob vertelde een mooi verhaal over de geschiedenis van zijn schip en hierna gingen we varen. Eerst een stuk op de motor en op de Westeinderplassen hebben we gezeild. n van onze collega’s heeft ook nog aan het roer gestaan. Heel mooi om je eigen omgeving vanaf het water te zien. Er gaat een hele andere wereld voor je open.

Rob weet veel en vertelt graag. Hij weet ook enorm veel over de omgeving. Zelfs iemand die al 50 jaar in deze omgeving woont, wist hij nieuwe interessante dingen te vertellen. Daarnaast waren ook de momenten van stilte en rust op het water deze avond inspirerend.

Wij bevelen Rob en zijn schip Nooit Volmaakt van harte aan. Een mooi ontspannen uitstapje waardoor je je collega’s ook eens van een andere kant meemaakt.'

Team Rozen & Radijs / Burgerveen

'Rob heeft geweldig werk geleverd door voor ons een persoonlijke en unieke ervaring te organiseren aan boord van zijn antieke zeilschip en ons kennis te laten maken met het Nederlandse leven, de geschiedenis en cultuur. Hij was erg gastvrij, net als zijn vriendengroep die ook aan boord waren om te helpen.

Hij maakte de ervaring persoonlijk en deed het onmogelijke. Ik zou graag terugkomen en aan boord blijven de volgende keer dat we bezoeken, want dat is een optie. Hoewel we een kleine groep waren, heeft Rob alles uit de kast gehaald om de reis een heel bijzondere tijd te maken. Ik raad deze unieke ervaring zeker aan!'

Andy / Fort Lauderdale (VS)