Zonsopkomst-

zeiltocht

Individuele inschrijvingen.

Zeilend de zon zien opkomen: unieke ervaring

Wat kun je verwachten die ochtend?

Unieke ervaring op een zeilschip uit 1910

Vertrek om 7.00 uur vanaf Fort Kudelstaart, rond 9.00 uur weer terug. Je hebt dus de hele zaterdag nog voor je

2 uur zeilen op de Westeinderplassen

✅ Onder leiding van Rob, een gepassioneerde schipper met 50 jaar ervaring die met
zijn enthousiasme en kennis jouw avond compleet maakt

✅ Inclusief een overheerlijk ontbijt

49,50 per persoon

Wanneer wordt de zonsopkomsttocht gehouden?

Op zaterdag 8 oktober a.s.

Geniet van de opkomende zon op de Westeinderplassen!

Inmiddels een bekend fenomeen: de zonsondergangstochten op de Westeinderplassen met de Nooit Volmaakt. Maar hoe mooi zou het zijn om de zon nu eens te zien opkomen?

Nieuw concept

Vaar mee op zaterdag 8 oktober om 7.00 uur en zie hoe de natuur op de Westeinderplassen ontwaakt. En dat alles onder het genot van een heerlijk ontbijt.

Programma

Na een welkomstwoord van schipper Rob en uitleg over hoe het zeilen met zo'n groot schip werkt, vertrekt skûtsje Nooit Volmaakt om 7:00 uur vanaf het Fort Kudelstaart. Na minder dan 50 meter zit je op de Westeinderplassen en kunnen de zeilen gehesen worden. Daar is volop de ruimte want op dat tijdstip is de plas nog helemaal leeg. Daarnaast is het nog behoorlijk donker. Maar niet lang meer, want om 07.50 uur komt de zon op. Is er een mooier fotomoment denkbaar? Rond 9 uur ben je weer terug bij Fort Kudelstaart, neem je afscheid van de schipper en heb je nog de hele zaterdag voor je.

De route

Uitgangspunt is steeds dat de motor zo weinig mogelijk gebruikt wordt. Langs de Herenweg heb je de meeste kans om een mooie zonsopkomst te zien. Dus daar zeilt de Nooit Volmaakt als eerste naar toe.

Terug in de haven

Rond 22.00 uur is het schip weer terug in de haven bij het Fort Kudelstaart, waar je met een tevreden gevoel van boord stapt.

Ervaringen van tevreden gasten

'We werden hartelijk ontvangen door schipper Rob Ligtenberg en kregen koffie en thee met wat lekkers. Rob vertelde een mooi verhaal over de geschiedenis van zijn schip en hierna gingen we varen. Eerst een stuk op de motor en op de Westeinderplassen hebben we gezeild. n van onze collega’s heeft ook nog aan het roer gestaan. Heel mooi om je eigen omgeving vanaf het water te zien. Er gaat een hele andere wereld voor je open.

Rob weet veel en vertelt graag. Hij weet ook enorm veel over de omgeving. Zelfs iemand die al 50 jaar in deze omgeving woont, wist hij nieuwe interessante dingen te vertellen. Daarnaast waren ook de momenten van stilte en rust op het water deze avond inspirerend.

Wij bevelen Rob en zijn schip Nooit Volmaakt van harte aan. Een mooi ontspannen uitstapje waardoor je je collega’s ook eens van een andere kant meemaakt.'

Team Rozen & Radijs / Burgerveen

Soms heb je een dag waarvan je achteraf denkt, dit was zo leuk!!!! Ik wil dit delen met iedereen.

Lees hier het reisblog van Charlotte van Charlies Travels...